1 oktober 2016 Dop je eigen boontjes..


facebook omslag


Een (gratis) publieksdag op kasteel Amerongen (in Amerongen) met korte lezingen en workshops over bonen in de keuken, de geschiedenis en de wereld. M.m.v. Slowfood // de Ark van de Smaak, Baltussen Conserven, Buitenplaats, Bruine Bonen Bende, Yneke Kootstra, Culivents, Petra Derkzen, Land&Co, kasteel Amerongen en Felix Wilbrink! Kinderen kunnen hun eigen boontjes doppen.

Programma:

11:00 Opening

11:30 De Etnologie van peulvruchten – Imke Gerritsen – Culivents – Culinair Erfgoedcentrum

12:00 Bonen, Nederlands erfgoed uit de hele wereld! – René Zanderink – Slow Food – Ark van de Smaak
(Beheerder groentekas Rijksmuseum Amsterdam, auteur Liever Lokaal – kookboek van het jaar 2015)

12:30 lunch – pauze

13:00 Bonen in Afrika – Ruben Bringsken – directeur Baltussen Conserven, Bio+

13:30 Bonen: gezond of giftig? – Yneke Kootstra – voedingsadvies- en coaching – VN Bonenjaar NL – Bruine Bonen Bende

14:00 Petra Derksen – Bloeiwijs // Stichting Demeter – instandhouding van historische peulvruchten: bonen, erwten en kapucijners

14:30 Dop (volgend jaar) je eigen boontjes – Taco IJzerman – Land & Co // Taco’s Tuinen

14:45 Afsluiting door Felix Wilbrink – culinair journalist Telegraaf

15:00 Einde programma

Alle presentaties 15-20 min

Ondertussen in dezelfde tent:

koffie / thee met bonen-brownies van de Buitenplaats
dop je eigen boontjes (praktisch, diverse droge bonenrassen uit de moestuin van het kasteel)
presentatie / proeverij Baltussen Conserven
demo en informatie van sprekers
bonensoep met brood rond de lunch

 

aanmelden via FB >>

 



Reply