Programma:
11:00 Opening
11:30 De Etnologie van peulvruchten – Imke Gerritsen – Culivents – Culinair Erfgoedcentrum
12:00 Bonen, Nederlands erfgoed uit de hele wereld! – René Zanderink – Slow Food – Ark van de Smaak
(Beheerder groentekas Rijksmuseum Amsterdam, auteur Liever Lokaal – kookboek van het jaar 2015)
12:30 lunch – pauze
13:00 Bonen in Afrika – Ruben Bringsken – directeur Baltussen Conserven, Bio+ 13:30 Bonen: gezond of giftig? – Yneke Kootstra – voedingsadvies- en coaching – VN Bonenjaar NL – Bruine Bonen Bende 14:00 Petra Derksen – Bloeiwijs // Stichting Demeter – instandhouding van historische peulvruchten: bonen, erwten en kapucijners 14:30 Dop (volgend jaar) je eigen boontjes – Taco IJzerman – Land & Co // Taco’s Tuinen 14:45 Afsluiting door Felix Wilbrink – culinair journalist Telegraaf 15:00 Einde programma Alle presentaties 15-20 min Ondertussen in dezelfde tent: koffie / thee met bonen-brownies van de Buitenplaats
dop je eigen boontjes (praktisch, diverse droge bonenrassen uit de moestuin van het kasteel)
presentatie / proeverij Baltussen Conserven
demo en informatie van sprekers
bonensoep met brood rond de lunch