Erwtensoep zonder erwten
Zoon is jarig en wil graag een spannende soep. Niet zoiets sufs als erwtensoep voor al het bezoek. Terwijl ik met dit winterse weer het liefste iedere dag ergens knolselderij […]
Zoon is jarig en wil graag een spannende soep. Niet zoiets sufs als erwtensoep voor al het bezoek. Terwijl ik met dit winterse weer het liefste iedere dag ergens knolselderij […]
Vier courgetteplanten in de moestuin is wat veel voor een huishouden van vijf eters. Iedere dag kan ik wel een paar mooie oogsten. Gelukkig kun je courgettes als groen vulmiddel […]
Het was in Toscane, lang, lang geleden, dat ik voor het eerst wittebonensaus kreeg. Wittebonensaus, saus van cannellini, was het Toscaanse antwoord op malle Franse fratsen, vond Silvano Santandrea, de […]
door Onno KLeyn
Hoe doet u dat nou, met dat minder brood eten? Ik probeer het, maar het valt niet mee. Koolhydraten zijn niet alleen goedkoop, maar ook makkelijk. Boterhammen, […]
door Gereon de Leeuw
Nederlanders eten weinig bonen, waarom zou ik niet weten. Gedroogde, ingeblikte of opgepotte bonen vormen niet een uitdaging om eens iets mee te maken. Hoe anders […]
Gebakken bonen, dat is zoiets geks, als je er aan denkt, bonen in een schaal opwarmen, bah. Toch? Maar dan gebeurt er iets geks. Je schuift diezelfde bonen in een […]
Daar zit je dan, met een groot wildboek op schoot, op zoek naar wat te doen met een eend. Die viel zomaar op de deurmat en dan moet je er […]
De Grote Stroomstoring. De wat? De Grote Stroomstoring! In 2007!
Ach ja, ik weet het. Het heeft landelijk weinig indruk gemaakt: de Apache die een stroomkabel over de Waal aan […]
“Hier, probeer dit eens,” zei Manfred. “Bonen in blik.” Ik was bij Meeuwig op de Amsterdamse Haarlemmerstraat om mijn olijfolietekort te lenigen. De statiegeldfles was net gevuld met Toscaanse olio […]
door Saskia Sol-Vreeburg
Eindelijk, heerlijk, regen! Wat een droogte in de tuin. De sla- en andijvieplantjes, de verse kruiden, mijn nieuwe rozen, alles moest gesproeid. Het stof waaide op als ik […]