Inblikkerij


Schermafbeelding 2014-09-25 om 21.30.15


Blik, hebt u er iets tegen? Ik niet. Of laten we het zo zeggen: het hangt ervan af wat erin zit. Sommige zaken worden treurig door inblikkerij, spruitjes, spinazie, aardbeien. Maar peulvruchten kunnen het nou juist uitstekend hebben. Heus, ik zie geen enkel voordeel, ook niet kwalitatief, om hummus te maken van zelf geweekte en gekookte kikkererwten. Je draait ze toch tot prut? Maar ook als ze heel mogen blijven vind ik bonen en erwten uit blik uitstekend en handig. Er zijn wel verschillen tussen de merken; juist hier merk je dat de duurdere jongens als Bonduelle voorop lopen. Hun kekers, kidneybonen en linzen zijn steviger, hebben meer beet. Daarbij hebben ze ook lekker bijzondere dingen als cannellini en zwarte-oogboontjes. Nu de kievitsbonen nog. En de krombekken.

Onno Kleyn



Reply