Courgettesoep



Vier courgetteplanten in de moestuin is wat veel voor een huishouden van vijf eters. Iedere dag kan ik wel een paar mooie oogsten. Gelukkig kun je courgettes als groen vulmiddel overal doorheen doen zonder dat het heel erg opvalt. Maar vandaag was de oogst zo groot dat er wat anders verzonnen moest worden. Courgettesoep. Supersimpel en toch heel erg lekker. En waarom op de site van de bruine bonenbende een recept voor courgettes? Er gaat een potje witte bonen door als bindmiddel. Dat klinkt een beetje oneerbiedig maar het scheelt gedoe met een roux. Tip voor alle gebonden groentesoepjes. En op deze manier kan ik de soep ook voor glutenhaters en tarwemijders op tafel zetten. Niet dat we die in huis hebben trouwens. En zolang ik een beetje varieer met de recepten komen er ook geen courgettehaters bij.

Courgettesoep (met witte bonen)

(4-6 personen)

2 el olijfolie
2 ui, in halve ringen
1 teen knoflook, in plakjes
1 kg courgettes in stukken
(1 glas witte wijn of restje rose)
klein potje witte bonen
2 bouillonblokjes
2 dl room of een plantaardige variatie op room (Alpro)
peper en zout naar smaak

fruit de ui in een grote pan in hete olie. Voeg de knoflook en courgette toe en smoor, af en toe omscheppend de groente gaar. Ik heb een restje wijn toegevoegd en meegesmoord. Je kunt dit ook weglaten. Warm de witte bonen even mee en voeg de bouillonblokjes toe. Voeg de room toe en pureer alles tot een gladde massa. Voeg zoveel water toe tot je de ideale dikte krijgt voor een fijn soepje. Verhit tot de soep goed warm is en breng op smaak met zout en peper.

Yneke

image_print


Salade met peulen ‘Beansalad in a jar’
Salade met peulen
‘Beansalad in a jar’

Comments to “Courgettesoep”


  1. Tip; Voeg ook een mespunt thijmpoeder en een afgestreken theelepeltje kerriepoeder toe.

    Britte ~ Venlo 02.11.2015

    Reply

Reply