De lekkerste linzensoep


door Stella

Sommige soepen zijn gewoon altijd goed. Dit is er zo een. Met brood en zoute boter. Of met wat geitenkaas of een lekker stukje katenspek op dat brood. Goede winterkost die net wat minder zwaar valt dan erwtensoep soms kan doen. En lekker snel klaar.

Maaltijdsoep voor 8 personen

500 gram groene linzen
2 uien, gesneden
1 winterwortel in blokjes
1 flinke prei in ringen
1 of 2 tenen knoflook
3 of 4 tomaten in blokjes
2 liter groentebouillon
olijfolie
peter, zout

Linzen even afspoelen en laten uitlekken in vergiet. Ui, prei, wortel en knoflook even glazig fruiten in olijfolie. Tomaten, linzen en bouillon erbij. Laat half uurtje koken en zet dan de staafmixer er even in. Tot je een stevig gebonden soep hebt. Maak verder op smaak met peper en zout. Soms kook ik de laatste minuten nog een handje spinazie mee, dan wordt de soep nog wat mooier van kleur.