Floorabella’s winnende Happybite



Floor van Dinteren van Floorabella won dinsdag 14 oktober 2014 het Happybites-contest. Deze challenge van Bonduelle daagde foodbloggers uit hun lekkerste recept met peulvruchten in te leveren. Bij de jongens van Mister Kitchen kookten de beste bloggers hun gerecht. Een jury bestaande uit Niven Kunz, Mister Daan Kitchen Faber en onze eigen BBB-er Sandra van Kampen vond de linzensalade van Floor “fris, mooi op smaak gebracht en er was ook aan de styling gedacht.” Het zag er namelijk fantastisch uit……

De Bruine Bonenbende is dan ook trots het recept online te mogen zetten. Ze stuurde recept en de mooie foto’s naar ons toe. Mag je vaker doen Floor!

Een heerlijke maaltijdsalade met een zoete twist van verse vijgen, rozijnen

Schermafbeelding 2014-10-16 om 10.08.14en een stoere bite door de lekkere zoute zeekristallen
die je proeft in de rijpe Stilton…

Lekker om mee te nemen voor een nazomer picknick om nog even lekker weg te dromen bij de laatste zonnestralen van het jaar die door de bladeren heen schijnen….

Ingrediënten:
*400 gram linzen (bite klaar gekookt in bouillon of uit blik)
*400 gram zwarte bonen
*100 gram rode kidneybonen
*200 gram rozijnen
*200 gram rode druiven
*2 mooie verse vijgen
*250 gram blauwe kaas, bv stilton
*200 gram verse spinazie of rucola
*dressing van: 50 ml olijfolie
1 el honing
2 teentjes geperste knoflook
1 theelepel venkelzaadjes
grofgemalen peper en zeezout

Benodigdheden:
Mooie salade schaal
knoflookpers of vijzel
diepe pan
snijplank
scherp mes

Aan de slag:
Verwarm 1 liter bouillon en blancheer de bonen hier 1 minuut in.
Giet de bonen af in een vergiet en laat ze even uitlekken en doe ze in een kom,
samen met de rozijnen.
Snijd de druiven door de helft en hutsel deze door de linzen.
Begin nu met het maken van de dressing.
Doe voor de dressing de olijfolie, de geperste knoflookteentjes, herbes de provence en honing in een kommetje of vijzel, samen met de grofgemalen peper en zout en hutsel het geheel goed door elkaar. Giet dit mengsel bij de linzen en roer het heel voorzichtig onder elkaar door zodat er een mooi kleurenpallet ontstaat.
Drapeer de spinazie of de rucola rondom de rand van een mooie grote schaal.
Giet het linzenmengsel in het midden en verkruimel er de blauwe kaas overheen.
Snijd de vijgen in partjes en rangschik deze rondom de salade, met een mooie grote verse vijg “on top”.

Lekker met een glas zwoele rode wijn in het bos, met lekkere stukken boeren brood en lekker veel gezouten roomboter…

Meer van Floor op haar eigen blog 

Alle bloggers met de jury op de foto

Schermafbeelding 2014-10-16 om 10.11.04

 

image_print


‘Beansalad in a jar’ Erwtensoep zonder erwten
‘Beansalad in a jar’
Erwtensoep zonder erwten

Reply