Franse bonenkost



Gebakken bonen, dat is zoiets geks, als je er aan denkt, bonen in een schaal opwarmen, bah. Toch? Maar dan gebeurt er iets geks. Je schuift diezelfde bonen in een schaal in de oven en opeens komt er iets heerlijks uit. De Fransen hebben dit uitgevonden. Je kan de schotel natuurlijk zo rijk maken als je wilt, bijvoorbeeld met stukjes venkel, maar persoonlijk denk ik dat die zo erg mooi in evenwicht is. Als je er maar op het bord een onwijs lekkere scheut prachtige olijfolie over doet.

Nodig:

300 gr witte bonen, gekookt (kan ook uit blik)
300 gr tuinbonen, gekookt
2 uien, gesnipperd
2 paprika’s , gesneden
2 tenen knoflook, geperst
2 volle eetl mosterd dijon
¼ liter witte wijn
100 gr geraspte belegen kaas.

Bereidingswijze:

Roerbak de uien, paprika’s en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de wijn toe, breng het aan de kook en laat het 10 minuten stoven. Doe de beide soorten bonen erbij en de mosterd en roer goed. Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal, bestrooi het geheel met kaas. Bak de schotel een half uur op 180 graden C.

Felix Wilbrink
Meer recepten op www.etenengenieten.nl

Dit recept is eerder verschenen op www.telegraaf.nl en mocht met toestemming van Felix Wilbrink op de site van de bruine bonenbende geplaatst worden

image_print


La cecina, Italiaanse kikkererwtentaart Hummus strogeel & bleek
La cecina, Italiaanse kikkererwtentaart
Hummus strogeel & bleek

Reply