Frisse bulgursalade met kikkererwten



door Stella Damstra

Eigenlijk is het een zomertopper voor bij de barbecue. Maar zo tussen sinterklaas en kerst vind ik ‘m ook heerlijk. Met de tintelende frisheid van een beetje citroen, veel kruiden en het stevige van de bulgur kan ie eigenlijk altijd.

Hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen

1 Smoor de bulgur heel even in een pan met een eetlepel olijfolie tot alle korrels glazig zijn. Doe de bouillon en zout en peper erbij, laat 10 minuten zachtjes pruttelen. En dan in een schaal laten afkoelen.

2 Tomaatjes en paprika in kleine blokjes snijden. Komkommer ook, maar wel eerst even schil verwijderen. Uitjes mogen in halve ringetjes. Feta in kleine vierkantjes. Kikkererwten even afspoelen en laten uitlekken. Dan alles door de bulgur mengen.

3 Meng citroensap met ongeveer 4 eetlepels olijfolie en giet dat over de salade.

 

4 Koriander en munt grof hakken en samen met de pistachenoten door de salade mengen. Klaar. Erg lekker met turks brood en (zelfgemaakte) humus.

Ingrediënten

200 gram bulgur
olijfolie
zout
peper
500 ml groentebouillon
1 klein blikje kikkererwten
250 gram kleine trostomaatjes
halve rode paprika
halve komkommer
4 lente-uitjes
1 bosje munt
1 bosje koriander
40 gram gepelde pistachenoten (gezouten)
100 gram feta
3-4 eetlepels citroensap

image_print


Gemarineerde kikkererwten Pastinaakstamppotje met linzen
Gemarineerde kikkererwten
Pastinaakstamppotje met linzen

Reply