Frisse witte bonensalade met yoghurtdressing



door Saskia Sol-Vreeburg

Eindelijk, heerlijk, regen! Wat een droogte in de tuin. De sla- en andijvieplantjes, de verse kruiden, mijn nieuwe rozen, alles moest gesproeid. Het stof waaide op als ik even wat onkruid los schoffelde. Weinig onkruid trouwens met die droogte, dat dan weer wel. Maar toen ik vanmorgen wakker werd en de auto’s over het natte wegdek hoorde rijden, was ik toch blij.

Witte bonen kunnen ook wat droog zijn. Maar met wat frisse ingrediënten en een dito dressing worden ze heerlijk mals in een salade. Dan krijg ik weer zin in de zomer, een zwoele temperatuur, lekker op het terras eten onder de parasol. Stop, nu eerst genieten van de regen.

Recept voor 4 personen
• 350 gr. gekookte witte bonen
• 100 gr. rucola
• 1 komkommer
• 2 el. zilveruitjes zoetzuur

Dressing
• 4 el. yoghurt
• 1 el. azijn
• 2 el. olijfolie
• 2 el. mayonaise
• 1 tl. mosterd
• 2 el. bieslook gehakt
• Versgemalen peper / zout

Maak eerst de dressing. Roer de yoghurt, azijn, olijfolie en mayonaise goed door elkaar. Voeg de mosterd en de gehakte bieslook toe. Goed husselen. Even wegzetten.
Was de komkommer, snijd hem over de lengte doormidden en de helften nog eens. Snijd de vier repen in blokjes van ca. 0,5 cm. Halveer de zilveruitjes. Doe de bonen in een grote glazen kom en roer de komkommer en uitjes er doorheen.

Proef de dressing en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de dressing door de bonensalade. Zet de salade een half uurtje weg. Schep de rucola door de bonensalade en proef nogmaals. Voeg naar smaak eventueel nog wat zout en/of peper toe.

Lekker met gegrilde lamskoteletten of gegrilde groentespiezen. Ook heerlijk als lunch met vers stokbrood.

Website: www.saskiasol.nl; Twitter: @saskiakookt

image_print


Risi e bisi: erwtjes op z’n Venetiaans Soep van Dickens
Risi e bisi: erwtjes op z’n Venetiaans
Soep van Dickens

Reply