Gemarineerde kikkererwten


kikkererwtenSandra Zuidema stuurde een mailtje: “Omdat ik dol ben op kikkererwten, zoek ik voortdurend naar nieuwe toepassingen ervan. Zo verzon ik dit recept”:

500 gr gedroogde kikkererwten
1 eetl zout
2 laurierblaadjes
1 handje verse rozemarijn en/of tijm
1 bol knoflook
0,5 l blanke azijn
olijfolie

1 Week de kikkererwten 12 uur in water.

 

2 Pel de knoflooktenen.

 

3 Spoel de kikkererwten af en kook ze in een halve liter water met de overige ingrediënten behalve de olijfolie, in 30-40 minuten gaar.

 

4 Giet het kikkererwtenmengsel in een zeef, laat het goed uitlekken en doe het daarna in glazen potjes. Giet er net zoveel olijfolie bij tot de potjes helemaal vol zijn.

5 Laat ze minstens een week staan.

 

Lekker met gedroogde worst, vette vis, fijngesneden rucola, verse peterselie of andere zachte kruiden. Of door de sla, of gewoon zo.

image_print


Toscaanse herfstsoep Frisse bulgursalade met kikkererwten
Toscaanse herfstsoep
Frisse bulgursalade met kikkererwten

Reply