Hollandse Humus



Hummus wordt heel vaak gemaakt van kikkererwten. Ik maak liever hummus van nederlandse bonen.
Dus van citroenbonen, witte bonen, bruine bonen, reade krodde, gele woudboontjes (als ze maar uit Nederland komen)
Recept: Hollandse Hummus

100 gram peulvruchten (rauw) 12 uur weken en daarna koken in ruim water; of 300 gram gare peulvruchten
3 eetlepels hazelnootpasta * ; 2 teentjes knoflook, half bosje verse koriander; 3 eetlepels Nederlandse koolzaadolie,
specerijen zoals: paprikapoeder, komijnpoeder of korianderpoeder of met je eigen favoriete kruiden of specerijen.
peper en zout. Laatst heb ik mijn eigen gemaakte Oost- Indische kers kappertjes** toegevoegd. Hou je van erg pittig dan kun je een beetje sambal of een vers pepertje eraan toevoegen.

Pureer alle ingrediënten in een grote kom fijn met een staafmixer. Proef en voeg naar behoefte peper en zout toe. Als de hummus te dik is, voeg er dan wat kookvocht van de bonen en/of meer olie aan toe. Is het te dun dan kun je wat
broodkruim door hun mixen. Maak ruim van tevoren klaar, dan kunnen de smaken lekker doortrekken.

* Je kan ook hazelnoten fijn hakken/malen en mengen met koolzaadolie.
** Oost- Indische kers kappertjes maak je door verse zaden op zout te zetten in een jampot, goed schudden en 6 weken in de koelkast te laten staan. Voor gebruik even afspoelen in azijn en smullen maar.

Hummus is lekker met rauwkost, op een toastje, een bladje witlof, een plakje komkommer of courgette, een bleekselderijstengel, kleine tomaatjes mee vullen, op een wrap enz.enz.

BOONAPPETIT !!

 

Loekie van proeflocatiedepol-lepel.nl

image_print


Erwtensoep van De Boon in de Tuin
Erwtensoep van De Boon in de Tuin

Reply