Ideale barbecuesalade



Het is barbecueweer verzuchtte de bakker vanochtend. En daarom was het rustig bij de bakker. Blijkbaar shoppen de meeste fikkiestokers nog steeds het liefste vlees. En nemen ze genoegen met knijpflessen saus, afbak-stokbroodjes en bakken aardappelsalade als aanvulling op hun kartonnen weggooi-bordje. Het kan natuurlijk heel anders. Maar hier geen pleidooi voor mooi brood of zelfgemaakte knoflooksaus. Wel een makkelijke salade die ook bij zomerse temperaturen zijn fraaie uiterlijk behoudt. En nog vreselijk lekker is bovendien.
100 gram snijbonen
200 gram gekookte aardappelen
2 uien
2 tomaten
1 blikje (400 gram) kikkererwten
citroensap van 1 citroen
tabasco
zout
peper
scheut lekkere olijfolie
2 eetlepels gesnipperde peterselie
Bereiding: Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruitjes van ca. 1 cm. Kook de snijbonen in ruim kokend water in 8- 10 minuten beetgaar; giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd de aardappelen in plakken. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen. Maak de tomaten schoon en snijd ze in partjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Roer in een grote schaal het citroensap, een paar druppels tabasco, wat zout en peper en de olijfolie door elkaar. Schep de snijbonen, de aardappelplakjes, de uiringen, de partjes tomaat en de kikkererwten door de dressing en hussel de salade goed door elkaar. Strooi de peterselie erover.

Lekker bij een goede homp knapperig volkorenbrood van de bakker en een pittig worstje van de barbecue.

image_print


Soep met kikkererwten Salade met peulen
Soep met kikkererwten
Salade met peulen

Reply