Al die winterse potten zijn best lekker. Of het nu zuurkool, boerenkool of hutspot is, ik vind het allemaal heerlijk. En in dit verband moet ik natuurlijk absoluut de erwtensoep noemen als één van mijn winterse favorieten. Maar afgezien van zelfgebakken croutons in de snert mis ik na een tijdje wat knapperigs. Eten dat lawaai maakt in je mond. Geen troostrijke warme vullende massa maar iets frissigs waarbij je de tanden moet gebruiken. Wintersalade dus. Met bonen natuurlijk…
Winterse bruinebonensalade met feta
(hoofd- of lunchgerecht voor 4 personen)
6 stengels bleekselderij in stukjes
100 g feta, in kleine blokjes
1 rode paprika in stukjes
6-10 augurkjes in stukjes
1 sjalotje, fijn gesnipperd
1 grote pot bruine bonen, uitgelekt (720 ml)
50 g rucola of veldsla
2 el olijfolie
versgemalen peper
Bereidingstijd: 10 minuten
Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper. Voeg eventueel wat augurkennat toe naar smaak. Serveer met een dikke snee volkorenbrood.
Houd je niet van feta? 100 g droge worst zoals cervelaat in kleine stukjes is een prima alternatief
Yneke
Pastinaakstamppotje met linzen | Karbonaadjes met spitskool en zwarte bonen | ||
Pastinaakstamppotje met linzen | |||
Karbonaadjes met spitskool en zwarte bonen |