Limabonensalade met tonijn


Susanna met de Italiaanse achternaam wilde mij best het recept toesturen van haar gerecht met limabonen. Het was één van de vele gerechten die op tafel stonden tijdens een slowfoodbijeenkomst op tuinderij Eyckenstein van Luuk Schouten. (zie blog slow en spijs). Zoals met de meeste Italiaanse gerechten blijkt maar weer dat heel eenvoudig ook heel lekker kan zijn:

Dat is wat ik had gemaakt voor onze ontmoeting bij Luuk Schouten voor
de SlowFood Professionals. Het was een genot om te zien hoeveel variatie
aan recepten op tafel stond!
Witte lima bonen salade voor een grote schaal

500 gr. Lima bonen droog uit een zak
1 el grof zeezout
1 rode ui
tijm vers of droog
2 blikken tonijn (uit verantwoorde vangst)
Extra vierge olijfolie en een scheutje wijn azijn.

Bonen 1 nacht laten weken. Daarna in hetzelfde water koken met toevoeging van grof zeezout. Het duurt circa
1 uur voordat ze gekookt zijn. Afgieten en afspoelen onder koud water.
De bonen mengen met de gesnipperde rode ui, de uitgelekte tonijn, en tijm. Besprenkelen met goede olijfolie (extra vierge)
en een beetje wijn azijn.
De salade is op zijn lekkerst als het een dag van tevoren gemaakt wordt. Buon Appetito

Susanna Sprong-Giostrelli

foto’s van Ria de Jong

image_print


Soep van Dickens Lamskoteletjes, cannelini en olie
Soep van Dickens
Lamskoteletjes, cannelini en olie

Reply