Linzen met pompoen



pompoenenGisteren in de krant en nu al bij de bruine bonenbende. Gastcolumnist Felix Wilbrink heeft een aantrekkelijk linzenrecept voor zijn krant gemaakt. Met toestemming van hem mogen we het recept hier ook laten zien. We willen vaker een recept Felix!

Nodig
200 gr linzen, gekookt
500 gr pompoen
1 ui gesnipperd
1 venkelknol
1 eetl kerriepoeder
1 theel karwijzaad
1 ∏ dl geitenyoghurt
Vers fijngehakt selderiegroen
Zout en peper

Maken
Alle peulvruchten hebben warmhoudende eigenschappen. Ook linzen. Pompoenen, nou als je die kleine gebruikt of de flessenhals pompoenen. Aan de grote valt culinair geen eer te behalen. Linzen kan je gewoon zo gaar koken. Ze hebben dan wel altijd e neiging iets papperig te worden. Dus wat mij betreft eren uurtje of 4 weken en dan snel gaar koken. Schil de pompoen, verwijder pitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Snipper de ui en hak de venkelknol grof. Verhit wat olie in een stevige braadpan en fruit de ui glazig met kerriepoeder en karwijzaadjes. De stukken pompoen en venkelknol erbij. Nog even goed omscheppen en dan een scheut water erbij. Laat met de deksel op een kier gaar stoven. Giet de linzen af en laat uitlekken en schep ze er door. Nu de geitenyoghurt.
Een flinke hand fijngehakt selderiegroen, zout en peper en je bent klaar. Serveer met serieuze rijst.

Felix Wilbrink

image_print


Voedzame troost in barre tijden Koekjes van bonen
Voedzame troost in barre tijden
Koekjes van bonen

Reply