Salade met peulen



Wij van de bruine bonenbende zijn niet heel streng in de leer. Vandaar dat deze salade toch de website haalt. Want hoe lekker ook, sperziebonen zijn geen bonen. Het zijn peulen met onrijpe peulvruchtjes. Verder bevat een maaltje sperziebonen vitamine C en mag je ze bij je dagelijkse portie groente optellen. Dat geldt ook voor doperwten en tuinbonen. Deze verse erwtjes en bonen horen bij de groente en toch zijn het echte peulvruchten. Maar goed, sperziebonen horen bij de populairste groenten van Nederland. Dus als iemand zegt niet van bonen te houden dan vinden we het helemaal niet erg als je vraagt: “Oh nee? Je lust toch ook sperziebonen?”

• 300 gram sperziebonen of haricot verts
• 50 gram gorgonzola
• citroensap van 1 citroen
• 5 eetlepels walnootolie
• 2 bosuitjes, in ringetjes
• 1 zak rucola (75 g)
• 50 gram walnoten, in stukjes
Snijd de stengelkantjes af van de sperziebonen, was en halveer ze als je dat lekkerder vindt eten. Kook ze in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in 5 minuten beetgaar. Spoel onder koud water af en laat ze goed uitlekken in vergiet. Prak de kaas in een slakom fijn en roer het citroensap en de olie erdoor. Klop de ingrediënten tot een gladde dressing. Schep de haricots verts, bosui, rucola en de noten door de dressing.

image_print


Ideale barbecuesalade Courgettesoep
Ideale barbecuesalade
Courgettesoep

Reply