Tortillarolls uit de oven


1662-470x225hoofdgerecht 4 personen

8 tortilla’s
1 groene paprika
1 ui, fijngehakt
200 g mager rundergehakt
1 el olijfolie
1 blikje tomatenpuree
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
0,5 -1 tl paprikapoeder pikant
1 pot bruine bonen (370 ml)
zout
75 g geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 º C. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui 1 minuut. Voeg gehakt toe en bak deze rul. Voeg paprika toe en bak even mee. Voeg korianderpoeder, komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak nog een minuut. Roer de tomatenpuree toe en bonen toe en laat 5 minuten sudderen zonder deksel. Voeg eventueel een scheutje water toe zodat het een dik smeuïg geheel wordt. Breng eventueel op smaak met zout. Vet een ovenschotel in met een drupje olie. Verdeel de gehakt met bonen over de tortilla’s. Rol ze op en leg ze in de ovenschotel. Verdeel de kaas er over en zet 10- 15 minuten in de oven tot de tortilla’s een knapperig kaaskorstje hebben.

Bereidingstijd: 10 minuten, oventijd 10-15 minuten

Lekker met een knapperige groene sla, guacomole en een lepel dikke yoghurt