Wraps met (zwarte) bonen



Soms heb je een koelkast vol met restjes rauwkost en een halve krop sla. Een een blik bonen staat altijd wel in de kast. In combinatie met weinig zin of tijd voor koken vind ik wraps dan soms een uitkomst. Ik gooi er eventueel nog een avocado of wat gerookte of gebakken kipfilet door. Makkelijk smullen.

Nodig:

– Meergranenwraps van Albert Heijn (pak 8 stuks)
– 1 blik bonen, ik kies meestal zwarte voor wraps (Bonduelle of Albert Heijn)

Sla, rauwkost en kruiden die je in de koelkast hebt, bijvoorbeeld:

– Ijsbergsla met eventueel wat rucola
– Koriander of peterselie
– Komkommer
– Paprika
– Tomaten
– Lenteui
– Enzovoort, kijk gewoon wat je hebt liggen en wat lekker bij elkaar smaakt

Eventueel:

– Avocado
– Gerookte of gebakken kipfilet

Afmaken met:

– Peper en zout
– Tzatziki of knoflooksaus
– Rode uiensaus (Yildiz)
Snij alles redelijk fijn en gooi het in een slakom, maak een lekker grote bak. Spoel de bonen af en doe ze erbij. Meng alles en doe er naar smaak peper en zout bij. Warm de wraps even op in pan of magnetron. Leg op iedere wrap een flinke schep van het salademengsel en doe er eventueel al wat tzatziki of knoflooksaus bij. Rol de wrap op. Serveer het restant van de salade er los bij. Rode uiensaus en tzatziki kan ieder naar smaak pakken.

Stella

image_print


Erwtensoep zonder erwten Erwtensoep van De Boon in de Tuin
Erwtensoep zonder erwten
Erwtensoep van De Boon in de Tuin

Reply