Recepten om je vingers bij op te eten
We maken de lekkerste happen met bonen en peulvruchten. Smul mee en laat ons daarna weten wat je van de recepten vindt. Heb je zelf een dijk van een recept? Mail het ons. En als we er net zo enthousiast over zijn als jij, plaatsen we het op de site.
- Linzencurry
6
Linzencurry met geitenkaas en geroosterde paprika
Riemke Overal mailde een recept. Klinkt goed en lekker. Hier komt -ie 🙂
Dit recept komt uit een heel oude Allerhande en staat inmiddels niet meer op de website, misschien […]
- Linzensnert
5
De lekkerste linzensoep
door Stella
Sommige soepen zijn gewoon altijd goed. Dit is er zo een. Met brood en zoute boter. Of met wat geitenkaas of een lekker stukje katenspek op dat brood. […]
- Maaltijdsalade
7
Linzensalade met zelfgedroogde tomaten
door Stella Damstra
'Mama, wat eten we vanavond?'
'Linzensalade, lieverd.'
'Joepie!'Nou, daar word ik natuurlijk heel blij van en met liefde gooi ik om een uur of vier de […]
- Toscaans
3
Toscaanse saus van witte bonen en eekhoorntjesbrood
Het was in Toscane, lang, lang geleden, dat ik voor het eerst wittebonensaus kreeg. Wittebonensaus, saus van cannellini, was het Toscaanse antwoord op malle Franse fratsen, vond Silvano Santandrea, de […]
- zwarte bonen
0
Karbonaadjes met spitskool en zwarte bonen
door Onno Kleyn
Maar in extra vergine mag je toch niet bakken? In culiland bestaan allerlei dogma’s, vertelsels, hard of halfzacht gegaarde ideeën. Sommige zijn hardnekkig – ‘dierlijk vet is […]
- Wintersalade
5
Krakend winters
door Yneke Vocking
Al die winterse potten zijn best lekker. Of het nu zuurkool, boerenkool of hutspot is, ik vind het allemaal heerlijk. En in dit verband moet ik natuurlijk […]
- Winterkost
1
Pastinaakstamppotje met linzen
door Onno Kleyn
Ik heb een mooi groot computerscherm. Dat is handig, dan kan ik twee of drie programma’s tegelijk open hebben. Maar die vullen nooit dat hele vlak en […]
- Met kikkererwten
3
Frisse bulgursalade met kikkererwten
door Stella Damstra
Eigenlijk is het een zomertopper voor bij de barbecue. Maar zo tussen sinterklaas en kerst vind ik 'm ook heerlijk. Met de tintelende frisheid van een beetje […]
- van Sandra
0
Gemarineerde kikkererwten
Sandra Zuidema stuurde een mailtje: “Omdat ik dol ben op kikkererwten, zoek ik voortdurend naar nieuwe toepassingen ervan. Zo verzon ik dit recept”:
500 gr gedroogde kikkererwten
1 eetl zout
[…] - Vals spelen
3
Toscaanse herfstsoep
door Onno KLeyn
Hoe doet u dat nou, met dat minder brood eten? Ik probeer het, maar het valt niet mee. Koolhydraten zijn niet alleen goedkoop, maar ook makkelijk. Boterhammen, […]