Recepten om je vingers bij op te eten
We maken de lekkerste happen met bonen en peulvruchten. Smul mee en laat ons daarna weten wat je van de recepten vindt. Heb je zelf een dijk van een recept? Mail het ons. En als we er net zo enthousiast over zijn als jij, plaatsen we het op de site.
- Aards eten met Onno
0
Kikkererwten met kippenlevertjes, oregano en yoghurt
door Onno Kleyn
Dat bedachtzame, dat zoet zuigende, dat achter de tong krullende van peulvruchten, van bonen en erwten en linzen, daar gaat mijn culinair hart van gloeien. Niet sneller […]
- Lekkere linzen
2
Linzenstoof met speculaaskruiden
Hierbij een aantrekkelijk recept van gastblogger Joke Boon. Hoewel haar naam uitnodigt tot voor de hand liggende grapjes, houdt Joke ook erg van linzen. En zo rond Sinterklaas is dit […]
- Uit Gereons keuken
3
Bonenschotel met gekonfijte eendenbout
door Gereon de Leeuw
Nederlanders eten weinig bonen, waarom zou ik niet weten. Gedroogde, ingeblikte of opgepotte bonen vormen niet een uitdaging om eens iets mee te maken. Hoe anders […]
- hummus
1
Hummus strogeel & bleek
door Ton Zijp
Voor ze voor 11 weken vertrok vertelde ze me dat ik me in haar afwezigheid maar moest overgeven aan m'n autistische hobby's. Nou ja, in andere woorden en […]
1
Franse bonenkost
Gebakken bonen, dat is zoiets geks, als je er aan denkt, bonen in een schaal opwarmen, bah. Toch? Maar dan gebeurt er iets geks. Je schuift diezelfde bonen in een […]
- Bonen op z'n Italiaans
0
La cecina, Italiaanse kikkererwtentaart
door Antoinette Coops
Marcus Tullius Cicero was een begaafd redenaar, filosoof, advocaat en politicus. Niet de eerste de beste. Hij sprak de gevleugelde woorden: Non ut edam vivo, sed ut vivam edo […]
2
Koekjes van bonen
Daar zit je dan, met een groot wildboek op schoot, op zoek naar wat te doen met een eend. Die viel zomaar op de deurmat en dan moet je er […]
- door Felix Wilbrink
1
Linzen met pompoen
Gisteren in de krant en nu al bij de bruine bonenbende. Gastcolumnist Felix Wilbrink heeft een aantrekkelijk linzenrecept voor zijn krant gemaakt. Met toestemming van hem mogen we het recept […]
- door Shirley Domingus
0
Voedzame troost in barre tijden
De Grote Stroomstoring. De wat? De Grote Stroomstoring! In 2007!
Ach ja, ik weet het. Het heeft landelijk weinig indruk gemaakt: de Apache die een stroomkabel over de Waal aan […] 0
Pugliese tuinbonenpuree
door Onno Kleyn
De ruisende, milde smaak van tuinbonenpuree, daar had ik het een week geleden over. Fijngekookte gedroogde tuinbonen zijn een kenmerkende bereiding van de oostelijke kant van de Middellandse […]