Recepten


Recepten om je vingers bij op te eten

We maken de lekkerste happen met bonen en peulvruchten. Smul mee en laat  ons daarna weten wat je van de recepten vindt. Heb je zelf een dijk van een recept? Mail het ons. En als we er net zo enthousiast over zijn als jij, plaatsen we het op de site.

  • Aards eten met Onno

    Kikkererwten met kippenlevertjes, oregano en yoghurt

    door Onno Kleyn

    Dat bedachtzame, dat zoet zuigende, dat achter de tong krullende van peulvruchten, van bonen en erwten en linzen, daar gaat mijn culinair hart van gloeien. Niet sneller […]


  • Lekkere linzen

    Linzenstoof met speculaaskruiden

    Hierbij een aantrekkelijk recept van gastblogger Joke Boon. Hoewel haar naam uitnodigt tot voor de hand liggende grapjes, houdt Joke ook erg van linzen. En zo rond Sinterklaas is dit […]


  • Uit Gereons keuken

    Bonenschotel met gekonfijte eendenbout

    door Gereon de Leeuw

    Nederlanders eten weinig bonen, waarom zou ik niet weten. Gedroogde, ingeblikte of opgepotte bonen vormen niet een uitdaging om eens iets mee te maken. Hoe anders […]


  • hummus

    Hummus strogeel & bleek

    door Ton Zijp

    Voor ze voor 11 weken vertrok vertelde ze me dat ik me in haar afwezigheid maar moest overgeven aan m'n autistische hobby's. Nou ja, in andere woorden en […]


  • Franse bonenkost

    Gebakken bonen, dat is zoiets geks, als je er aan denkt, bonen in een schaal opwarmen, bah. Toch? Maar dan gebeurt er iets geks. Je schuift diezelfde bonen in een […]


  • Bonen op z'n Italiaans

    La cecina, Italiaanse kikkererwtentaart

    door Antoinette Coops

    Marcus Tullius Cicero was een begaafd redenaar, filosoof, advocaat en politicus. Niet de eerste de beste. Hij sprak de gevleugelde woorden: Non ut edam vivo, sed ut vivam edo […]


  • Koekjes van bonen

    Daar zit je dan, met een groot wildboek op schoot, op zoek naar wat te doen met een eend. Die viel zomaar op de deurmat en dan moet je er […]


  • door Felix Wilbrink

    Linzen met pompoen

    Gisteren in de krant en nu al bij de bruine bonenbende. Gastcolumnist Felix Wilbrink heeft een aantrekkelijk linzenrecept voor zijn krant gemaakt. Met toestemming van hem mogen we het recept […]


  • door Shirley Domingus

    Voedzame troost in barre tijden

    De Grote Stroomstoring. De wat? De Grote Stroomstoring! In 2007!
    Ach ja, ik weet het. Het heeft landelijk weinig indruk gemaakt: de Apache die een stroomkabel over de Waal aan […]


  • Pugliese tuinbonenpuree

    door Onno Kleyn

    De ruisende, milde smaak van tuinbonenpuree, daar had ik het een week geleden over. Fijngekookte gedroogde tuinbonen zijn een kenmerkende bereiding van de oostelijke kant van de Middellandse […]


More items