Vrienden?
Vriend worden is heel eenvoudig. Laat onderaan deze pagina een berichtje achter en dan ben je per direct en officieel ‘Vriend van de bruine boon’.
Vrienden kun je niet genoeg hebben, toch? Maar een nét nog iets specialer plekje hebben we voor familie. Zit er in je naam iets van Boon, Erwt, Linze, Peul, Borlotti, Aduki of andere vlinderbloemig gerelateerd woord? Dan moet je hier zijn.
Daniëla
Let it be(an), let it be(an)….ik ben dol op peulvruchten en bonen, maar met bruine bonen heb ik dan weer niet zoveel. @ Yneke: Wat dacht je van de volgende Intentie – implementatie: iedere maand vervang ik 1 maaltijd op basis van witte/zwarte/kidney/Lima bonen/linzen of kikkererwten voor 1 maaltijd op basis van bruine bonen.
Energieke groet,
Daniëla
Janneke Allaart
Fan van bruine bonen! Ik wordt graag lid van de vriendenclub.
Pauline
Ik wil graag vriendin worden van de bruine boon, van elke boon eigenlijk. Mensen vinden het vaak vreemd dat ik zo gek op bonen ben, want wat is daar nou zo bijzonder aan, maar ik vind ze gewoonweg geweldig! Soul food, veelzijdig en overal goed voor wat mij betreft. Ik kook ze bij voorkeur zelf, afhankelijk van het soort boon met kombu, bonenkruid, kruidnagel, laurierblad, een uitje etc. En als ze klaar zijn haal ik een schaaltje vol uit de pan en eet dat zo leeg. Zonder verder iets erbij. Jummmm!! Ode aan de boon!
Ria Vriesen-Kersbergen
ik hou erg van bonen, heb ook het boek van Joke Boon met erg lekkere recepten!
Anja van den Bighelaar
Gek op bonen.
Mart Adriaans
Beans beans, the magical food!
Let it Bean!
Graag willen bonen vrienden worden!
Woensdag 28 september diner en lezing van Joke Boon in de vakschool in Wageningen
Zaterdag 1 oktober pop-up restaurant met onder andere bonen van mars en maan
Onderzoek van Wieger Wamelink van Wageningen universiteit bereid en geserveerd door vakschool Wageningen
Zondag 2 oktober kook-en koopzondag Let it Bean! met diverse activiteiten in Wageningen Centrum
Genoeg redenen om vrienden te worden toch!
Peter Krijgsman
Naast dat ik een lange periode teeltadviseur ben geweest, ben ik ook liefhebber van oa bruine bonen. Verder ondersteun ik een klein project in Zuid Afrika dat is opgezet om kleine boeren te leren om sugarbeans (gespikkelde droge boon) te verbouwen.
Yneke
Dag Peter, een dikke vriend dus! Wat is de uitdaging in Zuid-Afrika? En wat is de reden dat er gekozen is voor sugarbeans? #nieuwsgierig
groet, Yneke