Vrienden van de bruine boon


bruinebonen_


Vrienden?

Vriend worden is heel eenvoudig. Laat onderaan deze pagina een berichtje achter en dan ben je per direct en officieel ‘Vriend van de bruine boon’.

Vrienden kun je niet genoeg hebben, toch? Maar een nét nog iets specialer plekje hebben we voor familie. Zit er in je naam iets van Boon, Erwt, Linze, Peul, Borlotti, Aduki of andere vlinderbloemig gerelateerd woord? Dan moet je hier zijn.



Comments to “Vrienden van de bruine boon”


  1. Mijne hele leven (ben nu 64) heb ik al wat gehad met bruine bonen, witte bonen, erwten, kortom de peulvruchten, gehad. Ben erg benieuwd welke recepten er van http://www.bruinebonenbende.nl te verwachten zijn zodat ik nog meer dan tot nu toe peulvruchten op het menu zet.

    Reply

  2. Ik wil graag meer recepten van alle soorten bonen. Ik ben gek op bonen.

    Reply

  3. Beste bendeleden,
    Ik ben heel blij dat jullie met de Bruine Bonenbende zijn begonnen. Ik
    ben 70 jaar en heb vrijwel mijn gehele leven regelmatig peulvruchten gegeten.
    Ze zijn heel gezond, goedkoop, goed te telen,(een verrijking voor de grond)en
    erg lekker. De peulvruchten die we eten verbouwen we zelf in onze tuin. Voor het garen van de peulvruchten maken we gebruik van een hooikist zoals vroeger gebruikelijk. Is die niet aanwezig, dan gebruiken we daar wat anders voor, afhankelijk van de mogelijkheden. Tijdens onze vakantie is dat bv.een slaapzak o.i.d.

    Hopelijk heeft jullie initiatief veel navolging.
    Vriendelijke groet,
    Harrie

    Reply

  4. Beste Liset, Onno en Yneke,

    Geweldig initiatief, jullie hebben mijn vriendin en ik helemaal enthousiast gemaakt over koken met bonen, graag wordt ik ook vriend van de Bruine Bonen Bende!

    Bedankt voor jullie initiatief, dankzij jullie zijn bonen voor ons weer helemaal hip!

    Reply

  5. Ha bruine bonen bende,
    Wat hebben jullie een stoere naam!
    Leuk om ook stoere recepten voor kinderen te bedenken.
    Veel succes!

    Reply

  6. Dag,

    Leuk initiatief! Het stimuleert om nog meer te kijken wat ik met peulvruchten kan maken in de keuken. Bij deze wil ik graag mijn vriendschap aanbieden.

    Reply

  7. Wat een goed initiatief! Ik vind linzen en kikkererwten heerlijk: kook er heel veel mee. Ik heb jullie website gepromoot in mijn recente peulvruchtenrecept: http://www.facebook.com/notes/jammie/salade-uit-blik-kan-dat-ja-en-lekker-ook-nog/294304197255761

    Reply

  8. Geweldige website, wij zijn dol op bonen maar ik was op zoek naar een site met alleen maar bonengerechten … gevonden. Een favoriet recept heb ik (nog) niet, linzen zijn wel erg geliefd hier

    Reply

  9. En kom ik jullie bende even op een goed moment tegen!
    Ik heb net gisteren het besluit genomen om weer vaker vegetarisch te gaan eten. En liever dan allerlei burgers met vage ingrediënten eet ik dan…. peulvruchten om zo een volwaardige maaltijd te maken.

    Leuk! Ik ga hiermee aan de slag.

    Reply

  10. Dag Bruine Bonen Bende,

    met belangstelling heb ik in de Volkskrant het stukje gelezen van Onno over de bruinebonenbende. Ook ik ben al jaren bonen fan en merk dat ik daar in mijn omgeving nogal alleen in ben. Vandaar dat ik graag ‘ vriend’ wil worden, wat dat ook moge betekenen.

    Ik heb onlangs nog bij de ommuurde tuin (renkum) verse borlottibonen gekocht. Ik had nog een versgemaakte tomatensaus met oregano etc. en dat heb ik samen met de boontjes gegeten. Echt hemels. Maar ik bedacht mij dat het wel lekker zou zijn om mijn borlottibonen gerecht in de tuin verder op te eten en voor ik het wist gleedt, door het misstap, het eten van mijn bord. Ik heb toen letterlijk van de tuintegels de borlottibonen eruit gepikt en opgegeten.
    Maakt mij dat geschikt om vriend te worden van jullie club?

    Vriendelijke groeten
    (ooit lid van slow food aardappelwerkgroep…Onno was toen hulp bij onze proeverij in het Hilton…)

    Judith Smedes

    Reply

  11. Ik vind het helemaal geweldig dat jullie een site zijn begonnen over bonen en
    aanverwanten. Ik loop al jaren met het idee in mijn hoofd. Maar een mens kan
    niet alles doen en ik ben geen bekende culinaire schrijver. Dus dit is veel
    beter!

    Ik maak sinds januari een tijdschrift voor mensen met een klein budget
    ‘GELUKKIG’. Daarin ook recepten met bonen, erwten en linzen, al dan niet in
    combinatie met een beetje vlees.

    Binnenkort ‘petit sale aux lentils’ uitproberen. Ga het stuk varkensschouder eerst zelf zouten.

    Leuk, leuk, leuk! Ik kom regelmatig kijken.

    Groeten, Henderina

    Reply

  12. Peulvruchten zijn fantastisch! Gefeliciteerd met jullie site!

    Reply

  13. goeie actie!! Laag in de voetprint! ik heb naar jullie gelinkt via lollige links!

    Reply

  14. Kunnen we lid worden van de bonensite, indien ja hoe gaat dat?

    Kunnen we recepten insturen met bonen?

    Groet uit Thessaloniki,

    Michel


    antwoord van de Bende:

    Beste Michel, dank voor je reactie!
    Je kunt bij over de bende/vrienden van de bruine boon een reply achter laten zodat de rest van de wereld weet dat je een echte vriend bent. (dat snappen wij natuurlijk nu al)
    Een recept kan je aanmaken bij recepten/deel je eigen recept

    Blijf de site bezoeken, we gaan nog veel meer doen!

    Yneke

    Reply

  15. Hallo Bruine Bonenbende: leuke site! Ik houd ook van bonen, maar heb van mijn moeder geleerd dat je bonen nooit rauw mag eten omdat dat niet gezond is. Wat er dan precies niet gezond is kan ik haar niet meer vragen. Weten jullie het? Begrijp ik goed dat in bovenstaand recept de tuinbonen wel dubbelgedopt zijn maar volkomen rauw geconsumeerd worden?
    Graag opheldering…

    Reply

Reply