Vrienden?
Vriend worden is heel eenvoudig. Laat onderaan deze pagina een berichtje achter en dan ben je per direct en officieel ‘Vriend van de bruine boon’.
Vrienden kun je niet genoeg hebben, toch? Maar een nét nog iets specialer plekje hebben we voor familie. Zit er in je naam iets van Boon, Erwt, Linze, Peul, Borlotti, Aduki of andere vlinderbloemig gerelateerd woord? Dan moet je hier zijn.
Peter Krijgsman
Naast dat ik jaren teeltadviseur ben geweest, ben ik sowieso een culinaire fan van de boon. Verder ondersteun ik een project in Zuid Afrika dat kleine boeren leert om sugarbeans te verbouwen (droge gespikkelde boon die daar veel gegeten wordt maar grotendeels uit het buitenland wordt geimporteerd)
Wordt graag vriend van site
Marije
Spread the bean!
Margot Westerbeek
Beter boon dan beest op je bord!
Zeker in deze tijden.
Boven dien vind ik ze heerlijk.
Mijn moestuin staan boordevol bloemen en bonen!
Leuk om zoveel bonenvrienden te hebben!
Yneke
Fijn dat je erbij bent! Jij hebt vast vaker dan wekelijks bonen op je bord!
Yneke
Ineke
graag wil ik lid worden van de BBB. En ik zou heel graag 25 juni naar Amerongen komen. Per mail heb ik me daarvoor gisteren opgegeven. Overigens heb ik me al eens opgegeven als lid/vriend van de BBB, volgens mij.
Yneke
Bij deze (nogmaals) lid van de bruine bonenbende. Welkom bij deze fijne bende. Om lid te blijven verwachten we wel dat je minstens iedere week bonen op het menu hebt!
Ineke
leuk je gisteren te ontmoeten in Amerongen! Zoals ik je al zei, eet ik vrijwel dagelijks eoa peulvrucht. Ik hoop er 1 oktober weer bij te zijn, maar ga zeker tussendoor naar de tuin om de voortgang te bekijken. bedankt, Yneke en als ik iets kan doen in de Bonenbende hoor ik het graag. Zetten jullie ook foto’s op FB?
Yneke
Leuk als je er 1 oktober weer bij bent. We gaan ook de foto’s op facebook zetten!
Yneke
froukje
Hoera, peulvruchtenfanclub!
Vroeger ook wel eens anders ervaren. Nadat mijn vader een uitmuntend sperziebonenseizoen op de moestuin had, moesten wij ook nog de hele winter bijna bij elke maaltijd sperziebonen uit de diepvries opmaken. Jarenlang tegen de sperzieboon geweest! En voor bruine bonen met spek en stroop ga ik ook op de vlucht. Gelukkig vind ik hier betere recepten.
Inmiddels kweek ik zelf al jaren allerlei peulvruchten op de moestuin. Spekbonen, pronkbonen, tuinbonen, sugar snaps, erwtjes en peulen en verse kapucijners. Soorten uit alle windstreken. Om vers te eten en bij overvloed te drogen.
Dus ik sluit me aan graag bij de Bruine Bonenbende.
Yneke
ha Froukje, fijn dat je erbij bent!
henk verkooijen
Leuk, alles over bonen! Er blijken meer dan 5000 soorten te bestaan. We kunnen nog een tijdje door.
Anke
Word graag lid van de bende!
Yneke
Dag Anke,
je bent erbij hoor! En je blijft erbij als je zeker wekelijks bonen eet! 🙂
Yneke
Leonie
Jaaa! Graag vrienden worden:) Op mijn website blog ik al jarenlang met steeds meer liefde voor peulvruchten! In het begin lustte ik bijna niets en nu ben ik een enorme fan van linzen. Ik eet peulvruchten, naast dat ze lekker en duurzaam zijn, ook als gezonde vleesvervanger. Ga zo door Bruine Bonen Bende!
Yneke
Ha Leonie, goed om te horen. Lust je behalve linzen ook andere bonen? En zou je je favoriete linzenrecept hier willen delen? 🙂
Ineke
Ook ik wil graag vriend worden. Er staat net een grote pan rode bonen op het gas. Een lekker bonengerecht vanavond. De rest gaat in de vriezer.
Yneke
Je bent erbij! Wat voor bonengerecht ga je maken met die rode bonen?
Yneke
Ineke
simpel, maar lekker: met rode paprika, bosui, verse tijm en op laatst bestrooid met geitenkaas.
Frits Bouwens & Nynke Gerritsen
Vroeger thuis aten wij elke zaterdag bruine bonen met spek. Deze traditie hebben mijn man en ik doorgezet.
In de 27 jaar dat wij bij elkaar zijn eten we zeker twee keer in de week iets met bonen. uit het buitenland nemen wij altijd spannende bonen mee terug naar huis.
Etentjes met vrienden of familie? Regelmatig een gerecht met bonen.
We zijn heel blij met de promotie van De Boon, dat verdient hij.
Wat een mooie site, dank u wel.
We willen graag vriend worden.
Yneke
Wauw, jullie krijgen iedereen aan de bonen. Fijn dat we vrienden zijn! 🙂
Frits Bouwens & Nynke Gerritsen
Ha Yneke,
Sorry voor de dubbele plaatsing. Het was even niet duidelijk. Zeker we proberen iedereen aan de bonen te krijgen. We gaan zo ver dat we soms bereid zijn om bij vrienden thuis te koken. Voorwaarde is dan wel dat er bonen op het menu staan. Dus bonenliefhebbers uit Buitenpost (Jaha…dat is in Friesland) en omgeving als je bonen wil eten waag een gok en meldt je op fbouwens@gmail.com.
Yneke
Fantastisch, dus als je een keer bonen wilt eten in Buitenpost, mail met Frits en Nynke!
Els
Wil graag vriend worden. Peulvruchten zijn lekker en gezond
Yneke
Els, je bent vriend!
Cornelius Fontaine
Een groot liefhebber van peulvruchten. Ik sluit me graag aan!
simon van hoppe
wordt graag vriend
Yneke
We vinden het fijn dat je vriend wilt worden!
Robertus van der Meij
De boon (peulvruchten) behoren naast de “knollen” tot favoriet in mijn maaltijden.
Wanneer mijn vrouw een keer niet thuis is, dan eet ik gebakken uien met gebakken spek en bonen, meestal bruine bonen.
Ik ben jullie site op het spoor gekomen via het week of maandblad santé.
Nu dan voor mij een favoriete site, echt geweldig.
Yneke
Dag Robertus, dat is fijn om te horen! Dankjewel voor het compliment 🙂
Co van der Meer
Ik ben fan en blijf het mijn leven lang