Vrienden van de bruine boon


bruinebonen_


Vrienden?

Vriend worden is heel eenvoudig. Laat onderaan deze pagina een berichtje achter en dan ben je per direct en officieel ‘Vriend van de bruine boon’.

Vrienden kun je niet genoeg hebben, toch? Maar een nét nog iets specialer plekje hebben we voor familie. Zit er in je naam iets van Boon, Erwt, Linze, Peul, Borlotti, Aduki of andere vlinderbloemig gerelateerd woord? Dan moet je hier zijn.



Comments to “Vrienden van de bruine boon”


  1. Mijn favoriet is kadjang idjoe! Klein groen boontje met wit oogje, als ze ontkiemen is het taugé.

    Voor kidneybonen kan je me wakker maken. Ik had ooit een kat die was er ook wild van! Ze beet zowat je vinger eraf.

    Reply

  2. Deze site is echt een geweldig initiatief!
    Je kan mij iedere zaterdag achter een bord grauwe erwten vinden uit de moestuin van mijn schoonvader! Alleen de kinderen houden er niet van dus elke zaterdag hebben we strijd over wat we eten… Tot nu toe kan ik het nog van ze winnen en moeten ze elke week mee eten. Misschien kan ik wat recepten hiervan uitproberen en krijg ik mijn vruchten eindelijk warm voor de peul!

    Reply

  3. ‘s avonds als ik naar bed ga zet ik de bonen in de week. ‘s morgens als ik opsta kook ik ze 10-12 minuten en laat ze in gesloten pan staan tot het avondeten. aan de kook brengen. beetje zout erbij. meestal zijn ze dan al gaar of moeten nog een paar minuten. overdag is er dus al wat gebeurd. ooit bij toeval achter gekomen. probeer ook maar eens.

    Reply

  4. Heerlijke recepten in het blad Smaakmakend ! Ik kan alleen nergens meer biologische capucijners kopen. Kunt u daar ook nog iets aan doen, zoals bijvoorbeeld de teelt van capucijners bevorderen ?

    Reply

  5. Bonen zijn altijd al een bron van voeding geweest.
    Ik ben er gek op vandaar dat ik bij de bonenbende wilde.

    Reply

  6. doperwten hmm uit eigen tuin lekker

    Reply

  7. Als Greuniger Molleboon ben ik bonengek gebleven. Bruine bonen geven dat heerlijke zoete volmondige aroma en zoen aan mijn verhemelte. Walse bonen met het kietelende bittertje bekoort me. Linzen moet ik leren kennen door veel soorten te gaan eten, dus ga ik vanaf nu bij de bruinebonenbende op bezoek voor ideeen. See you there!

    Reply

  8. Ik ben dol op erwten, linzen en heel veel bonen. Niet allemaal, sperziebonen en snijbonen lust ik echt niet. Maar erwten heb ik als kind al dolgraag gegeten.

    Reply

  9. goed initiatief,
    De peulvrucht wordt vaak ondergewaardeerd. Vroeger maakte mijn moeder al de captains dinner van bruine bonen of capucijners met garnituur van uitjes, spek, zuur enz.
    Door de cassoulet tijdens de vakanties de Franse bonenschotels gaan waarderen, vind flageoletjes ook bijzonder lekker.
    Ga nu beslist de Toscaanse saus uit de blog proberen.
    de bijzondere combinatie van granen en peulvruchten wat betreft hun eiwitten mogen nog wel uitgebreider belicht worden.
    in elk geval wordt ik graag lid van de Br.B.Bende
    gr. Inge

    Reply

  10. Linzen, kikkererwten, citroenbonen dat zijn mijn favorieten. Ik woon in een goede streek voor peulvruchten, grauwe erwten worden hier veel gegeten. Kortom, ik ben dol op peulvruchten. Koop nooit blikjes, kook een kilo en veies porties in

    Reply

  11. Geweldig initiatief.
    Ik ben dol op peulvruchten. Als kind een heel slechte eter, alleen bruine bonen was ik gek op in tegenstelling tot Bartje.

    Reply

  12. Vriendin van de bruine bonen bende? Graag! Zelf ben ik gek van kapucijners, de witte ( zeker die grote limaboon, waarmee ik altijd een cassoulet uit de Languedoc maak!), zwarte en rode boon, de lins en de kikkererwt….maar eigenlijk vind ik alle boonsoorten lekker behalve de snijboon! Vroeger moest ik alles opeten wat er op mijn bordje lag, mijn moeder was daar heel streng in, maar gelukkig….bij de snijboon zag ze dat ik er écht geen hap van door mijn keel kon krijgen en die hoefde ik dus echt niet te eten!
    Vanaf nu kan ik heerlijk verder neuzen in de recepten op jullie site. Ik zie dat ook Onno en Felix vrienden zijn geworden….uitstekend gezelschap dua, waar ik mij gaarne bij aansluit!

    Reply

  13. Wat ongelofelijk leuk,lekkere recepten

    Reply

  14. Bonen; geweldig, gezond, goedkoop! Basisvoedsel voor de veganist in eindeloze variaties. Soepen, stampen, schotels en smeersels in alle seizoenen. Ik ben fan!

    Reply

  15. Ik ben al jaren bruine bonen liefhebber
    Vroeger met mijn verjaardag uit kiezen wat ik wil eten
    Antwoord BRUINE BONEN

    Reply

Reply