Vrienden van de bruine boon


bruinebonen_


Vrienden?

Vriend worden is heel eenvoudig. Laat onderaan deze pagina een berichtje achter en dan ben je per direct en officieel ‘Vriend van de bruine boon’.

Vrienden kun je niet genoeg hebben, toch? Maar een nét nog iets specialer plekje hebben we voor familie. Zit er in je naam iets van Boon, Erwt, Linze, Peul, Borlotti, Aduki of andere vlinderbloemig gerelateerd woord? Dan moet je hier zijn.



Comments to “Vrienden van de bruine boon”


  1. Natuurlijk word ik vriend van de bruine bonen bende!

    Reply

  2. Als heilig boontje wil ik wel lid worden van de vrienden van de bruine boon- club. Triggert me trouwens ook weer eens iets bonigs in te sturen

    Reply
    • Administrator


      Goed plan, Gereon! We plaatsen graag recepten of een leuke blog van jou!

      Reply

      • Ga er eens over nadenken. Binnenkort stuur ik wel weer een bonenblog!

        Reply

  3. Ik wil wel lid worden van de bruinebonenbende.

    Reply

  4. Ik wil wel lid worden van de bruine, maar ook de groene witte rode alleen niet van de blauwe boon.

    Reply

  5. Ja, ik wil bij de bruine bonen bende, cool!

    Reply
    • Administrator


      cool of hot, wij vinden ze altijd lekker!

      Reply

  6. Beans are life, the rest is just details!

    Reply

  7. bruine bonen? lekker, gezond, goed te combineren, leuk om te kweken, kun je altijd eten, super toch zo’n bruine boon

    Reply

  8. Waarom altijd die blikken?? Linzen zijn in 20 à 30 minuten gaar en je kunt tijdens het koken iets anders doen. Voordeel is dat gedroogde peulvruchten veel minder ruimte innemen en je kunt bij het koken kruiden naar smaak toevoegen. Echt veel lekkerder. Ik koop nooit blikken. Ook bonen die lang moeten koken zoals kikkererwten kook ik zelf. Ik zet ze de avond van tevoren in de week en zet ze dan s’morgens een uurtje of anderhalf op het vuur tijdens het lezen van de krant, samen met een bouillonblokje en eventueel aan takje bonenkruid of salie. Dan hoef ik ze s’avonds alleen maar op te warmen, of te pureren voor bv hummus.

    Reply

  9. Peulvruchten zijn d e proteinebron van de mensheid.
    Er zijn nog zo veel lekkere recepten te maken. Je mist het vlees niet als je peulvruchten hebt

    Reply

  10. Wat een heerlijke ontdekking, jullie site! Daar gaan we hier in het Zeeuwse veel plezier aan beleven. Wij zijn heel graag ‘in de bonen’ …

    Reply

  11. Heel leuk en goed initiatief en mooie site. Lang leve de boon!

    Reply

  12. Bonen het hele jaar door! Vrouw altijd blij, kind nog blijer en ik op mijn blijst?!

    Reply

  13. Goed initiatief!
    Ben dit jaar begonnen met als goed voornemen: “minstens 2 keer per week peulvruchten”. De reden? Goed, gezond, lekker eten, goed voor het milieu en fijn voor de huishoudportemonnee. Tot dusver lukt dat heel aardig en ben ik ook al heel wat recepten rijk. Wat ik heb deel ik graag met de hele bende in ruil voor jullie culinaire ideeën.

    Reply

  14. Kom binnenkort naar de Hof van Hackfort, waar met behulp van Lizet Kruyff een fraai assortiment bonen is aangeschaft, die in de tuin door enthousiaste vrijwilligers wordt ingezaaid en vertroeteld. http://www.keukenvanhackfort.nl

    Reply

  15. Wat een leuke en inspirerende website. Heerlijke recepten! Gezonde voeding is belangrijk om je fit te blijven voelen. Peulvruchten kunnen daar veel aan bij dragen!

    Reply

Reply