Vrienden van de bruine boon


bruinebonen_


Vrienden?

Vriend worden is heel eenvoudig. Laat onderaan deze pagina een berichtje achter en dan ben je per direct en officieel ‘Vriend van de bruine boon’.

Vrienden kun je niet genoeg hebben, toch? Maar een nét nog iets specialer plekje hebben we voor familie. Zit er in je naam iets van Boon, Erwt, Linze, Peul, Borlotti, Aduki of andere vlinderbloemig gerelateerd woord? Dan moet je hier zijn.



Comments to “Vrienden van de bruine boon”


  1. Mmmmm… straks weer tuinbonen zaaien in de koude grond en over een paar maanden lekker opeten, zacht, jong en heel
    Lekker, met een klontje gezoute roomboter of een goeie olijfolie en wat vers bonenkruid.

    Reply

    • Hé naamgenoot, welkom bij de Bende :-)
      Stella

      Reply

  2. ik heb er een gewoonte van gemaakt: een dag per week lekker bonen eten.

    Reply

  3. Lekker en makkelijk. Daar hou ik van.

    Reply

  4. Ik vind ze gewoon lekker

    Reply

  5. Motto: Heel Nederland eet bonen

    Reply

  6. Gewoon gek op bonen..

    Reply

  7. Ook ik wil graag tot de bonenbende horen, vond het altijd al lekker….

    Reply

  8. Alleen al voor de peulvruchten zijn we vorig seizoen een groentetuin begonnen.

    Reply

  9. Peulvruchten zijn de redding der mensheid. Daarom: leve de boon, ik word lid!

    Reply

  10. Dag vrienden,

    Ik vernam van Onno Kleyn via VK vanochtend dat met een gerust hart weer gegrepen kan worden naar ingeblikte bonen.

    Trek een blik of een pot witte bonen open en vergelijk met de zelf geweekte en daarna gekookte bonen.

    Uiteraard moet deze proeve blind getest worden- dubbelblind hoeft niet.

    De uitslag kan ik voor mijzelf al bekend maken, nooit meer die meelballen uit blikken of potten.

    Reply

    • Hallo vrienden,

      Natuurlijk zijn de bonen die je weekt en kookt en desnoods in de hooikist gaart, veel lekkerder dan de kant en klare
      bonen uit pot of blik. Maar het ergste is volgens mij dat fabrikanten denken de smaak van Nederlanders te moeten manipuleren, wat helaas vaak schijnt te lukken. Kijk op het etiket dan zie je dat er meer suiker in zit dan zout.
      Hoe wil je daar nou mee creatief gaan koken.? Het begon met de blikjes rode bonen. En nu ?

      Reply

  11. Ja, ik wil wel een Bruine Bonen Bende Vriend worden. Of moet ik zeggen Bruine Bonen Bende Buddy? Hoe dan ook, erg leuk hier

    Reply

  12. Ja hoor, ook een afgevaardigde van de studenten in Nederland wordt graag lid.

    Reply

  13. Ik sluit me graag aan bij de bruine bonen bende.
    Mijn mooiste bonen-ervaring is van toen we bij, destijds Foster Parents Plan, doorzichtige puntzakken met tien soorten gekleurde bonen uit zuid Amerika erin verkochten. Daar kon je de lekkerste soep mee maken.
    Op dit moment (ik herstel van een lelijke infectie) staat de gebruikelijke havermout me tegen en ontbijt ik met erwtensoep. Een aanrader!
    Hella

    Reply

  14. Wij zijn dol op bonen!

    Reply

    • Als groene erwt moet ik wel vriend van de bruinebonenbende worden.

      Reply

  15. Vanavond een ouderwetse kapucijnertafel, telt dat ook om erbij te horen?

    Reply

Reply