Vrienden van de bruine boon



Vrienden?

Vriend worden is heel eenvoudig. Laat onderaan deze pagina een berichtje achter en dan ben je per direct en officieel ‘Vriend van de bruine boon’.

Vrienden kun je niet genoeg hebben, toch? Maar een nét nog iets specialer plekje hebben we voor familie. Zit er in je naam iets van Boon, Erwt, Linze, Peul, Borlotti, Aduki of andere vlinderbloemig gerelateerd woord? Dan moet je hier zijn.



Comments to “Vrienden van de bruine boon”


  1. Eens kijken of ik hier leuke recepten kan vinden!

    Reply

    • Dat gaat vast lukken, Anneke 🙂

      Reply

  2. Ik wil graag vrienden worden,ben gek van peulvruchten

    Reply

  3. beans, beans by all means!

    Reply

  4. Ik ben een geboren groninger malleboon, die zich onder meer bezig houdt met verbouw, rassenonderzoek en promotie van peulvruchten als lupine en veldbonen, voornamelijk voor de humane voeding . Tevens lid van de commissie Eiwit van Nederlandse Akkerbouwvakbond. Maak mij maar bendelid.

    De groeten en Veul Zegen in ‘t Neijoar.

    Roelf Maarsingh
    akkerbouwer te Klazienaveen.

    Reply

  5. Ha bendeleden,

    Graag wil ik jullie volgen!

    Vriendelijke groe(n)ten,

    Ineke

    Reply
    • Administrator


      Leuk, dat mag Ineke 🙂

      Reply

  6. Bonen en peulvruchten zijn voor ons essentieel in ons streetfoodconcept, heerlijk, eerlijk regionaal en seizoensgebonden. Denk voor Friesland aan bijv Waldbeantjes, Reade krobbe, Kolummer Pronkers en Kolummer zoete erwten. In komende Februari houden we in Leeuwarden een bonen festival. Kortom in de be(o)nen

    Reply
    • Administrator


      Dag Herman,
      Dat klinkt goed. Laat je ons even weten wat en waar? Misschien komen we wel even langs om te proeven! Misschien wil je ook wel even een leuk stukje ter promotie schrijven. Vermelden we op facebook en op de site.
      Yneke

      Reply

  7. ik wil vrienden worden

    Reply

  8. Hoi, ik wil graag lid worden, want ik houd erg van peulvruchten, maar ik kom vaak niet verder dan een linzensoepje of bonen met tomaat, paprika en prei. Ik ben erg op zoek naar goede bonenrecepten.

    Reply
    • Administrator


      ha Marianne,
      Jouw soepje klinkt best lekker. Maar heb je al wat lekkere recepten gevonden op de site?
      Yneke

      Reply

  9. Ik wil graag meer boneninspiratie opdoen en daarom word ik graag vriend.

    Reply

    • Ha Elise,

      Welkom bij de Bende!

      Groet,
      Stella

      Reply

  10. Hallo, ik wil graag vrienden worden van de bruine bonen bende.
    Groet, Debbie

    Reply

  11. Ik eet graag peulvruchten en begrijp niet waarom ze zo weinig gebruikt worden. In het verleden heb ik me weleens laten vertellen dat Nederland een hele hoge productie van peulvruchten is, klopt dat? Ik denk erover om een bonen uitdaging aan te gaan op mijn blog, wie weet doe ik nog een beroep op jullie ‘expertise’. Dus sluit me bij voorbaat graag aan bij de bonenbende.

    Reply

    • Ha Monique,

      Bruine bonen komen nog steeds uit Zeeland maar je hebt gelijk, het merendeel van de peulvruchten komt niet meer uit Nederland. Vroeger, voor de kunstmest was het een belangrijker gewas om dmv gewaswisseling de grond gezond en vruchtbaar te houden. Nu is de opbrengst per hectare relatief wat laag voor de dure grond in Nederland zo is ons verteld.

      Leuk dat je de uitdaging aan gaat op je blog. En dat je vriend van de bruine boon bent geworden. Mocht je als gastblogger eens wat blogs via ons onder de aandacht wilt brengen, dan horen we het graag. Dan kijken we of het een beetje past binnen ons aanbod. En we willen dan ook linken naar je site, hoor. Houd ons dus vooral op de hoogte!

      Groet,
      de Bende

      Reply

  12. Een keukengeheimpje: stamp wat bruine of witte bonen door je zelfgemaakte hutspot. De ultieme finishing touch!

    Reply

  13. Bruine bonen zijn heerlijk maar kleine witte boontjes zijn ook heel lekker.

    Reply

  14. Wil vrienden worden van bruinebonenbende. Word zo blij van peulvruchten.

    Reply

  15. Bonen onmisbaar onderdeel voor veel gerechten, soepen en salades. Eën pansgerechten met aardappels, rijst en pasta.
    Gebruik ze minimaal twee keer per week.

    Reply

Reply