Afvallen? Sneller resultaat met bonen!Zet vaker bonen op het menu om af te vallen. Bonen bevatten gezonde voedingsstoffen, zijn goedkoop, caloriearm, veelzijdig, lekker, lang houdbaar, makkelijk en altijd ready to eat. Prefect voor iedereen die aan de lijn doet!

Voor een lijner zijn bonen echt het walhalla. Ze bevatten alles wat helpt bij het afvallen: ze zijn eiwitrijk, vezelrijk en koolhydraatarm.
1. Eiwitrijk: Eiwit verzadigt meer dan vetten en koolhydraten. Veel eiwitten in je eetpatroon kan helpen om niet te veel calorieën binnen te krijgen.
2. Vezelrijk: Ook de vezels geven langdurig een verzadigd gevoel. Handig, zo krijg je niet snel weer trek en voorkom je een energiedip.
3. Koolhydraatarm: Bonen bevatten niet te veel koolhydraten en ook nog eens de goede, lekker langzame, koolhydraten. Geen snelle suikers en lege calorieën. Alleen zinvolle koolhydraten dus.

Spotgoedkoop én gemakkelijk
Jij hebt voortaan geen dure afslankpillen, fancy superfoods en Himalaya-besjes meer nodig. Bonen zijn super-superfoods die ook nog eens lekker goedkoop zijn. Ideaal wanneer je een slankere versie van jezelf verkiest boven een afgeslankte portemonnee.

Als je geen tijd hebt om uren in de keuken te staan, zijn bonen ook je vriend. Bonen uit blik of stazak bieden 100% gemak! Je kunt ze direct verwerken in een wokgerecht of een salade. Ideaal in gerechten die gemakkelijk te bereiden zijn en razendsnel op tafel staan.

Afvallen met bonen kan waar en wanneer je maar wilt. Bonen zijn immers het hele jaar door verkrijgbaar, je kunt ze makkelijk op voorraad hebben en ze zijn meteen klaar voor gebruik.

Zo veel variatie!
Iedere dag bonen en toch gevarieerd eten? Geen probleem, want bonen zijn superveelzijdig. Je kunt bonen eten in een Mexicaans gerecht, maar er ook broodbeleg (hummus) of een gezonde snack van maken (geroosterde kikkererwten). Bovendien zijn er verschillende bonensoorten, zoals kikkererwten, linzen of kidneybonen. De mix & match combinaties zijn eindeloos. Op deze manier is er altijd wel een gerecht of snack met blije boon die bij je past. Op ieder moment van de dag, net wanneer jij daar zin in hebt.

Ook lief voor het milieu
Bonen zijn niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor het milieu. De productie van bonen belast het milieu maar weinig. Ook is de verspilling minimaal, omdat bonen lang houdbaar zijn. Daarnaast zijn bonen een goede vleesvervanger voor flexi- en vegetariërs. Bonen zijn niet alleen rijk aan eiwitten en vezels, maar ook aan B-vitamines, ijzer en andere mineralen. Aangezien bonen in vergelijking met vlees altijd vetarm en veel minder belastend voor het milieu zijn sla je twee vliegen in één klap. Slim bezig voor je lijn en het milieu!

No more excuses. Niet ‘Maandag begin ik echt’, maar ‘ Start lekker nu’ en zet vaker bonen op het menu.

Door Patricia Ploeger van GezondaanBodReply