Boon blogt jaar lang over bonenEen jaar lang bloggen bonen eten en er over bloggen….. Het is eerder gedaan maar wanneer je van achteren Boon heet is het toch wel heel bijzonder. En wat eet blogger Boon dan zoal? Marokkaanse kikkererwtenburgertjes met romige wortelsaus. Volgens haar een verrukkelijke combinatie van noten en peulvruchten met een fruitige toets.

Joke Boon eet gedroogde peulvruchten, verse, zelf gekweekte en gekiemde bonen omdat bonen erg lekker zijn en volgens haar de toekomst hebben. Ze leveren volwaardig eiwit, kunnen vlees vervangen, zijn duurzaam en goedkoop.

Joke: “Eerlijk gezegd ben ik al in januari van dit jaar begonnen om iedere dag iets met peulvruchten te eten. Ik vroeg me in het begin van dat jaar af: is het mogelijk om zoveel variatie te bedenken dat je een jaar lang iedere dag iets met bonen/peulvruchten kunt eten? Zijn er zoveel smakelijke recepten te bedenken dat je ook op andere momenten dan de lunch of het diner iets met peulvruchten kunt eten? Ik ging de uitdaging die ik mezelf stelde aan; een jaar lang zou ik elke dag tenminste één peulvruchtmoment hebben en daarbij vooral ook veel variëren. Al snel bleek dat het helemaal niet moeilijk is om iedere dag iets met bonen te eten. Er is zoveel variatie mogelijk dat het vooral erg leuk en uitdagend is. Nu heb ik besloten om mijn ervaringen te delen door middel van een wekelijkse blog. Hierin vertel ik wat ik de afgelopen week heb gegeten en geef ik recepten, wetenswaardigheden en tips!”

blogger Boon: boonappetit.nlReply