De bende


Nederland gaat aan de boon

Peulvruchten zijn verrukkelijk én ongelofelijk veelzijdig. En ook nog eens gezond en duurzaam. Voedingskundige Yneke Kootstra en culinair journalist Onno Kleyn vormen de Bruine Bonenbende. Onze missie? De promotie van peulvruchten. We helpen Nederland aan de boon, linze en erwt.

Gezond en duurzaam

Peulvruchten zijn fantastisch voedsel. Niet alleen een geweldige bron van eiwit en vezels, maar ook duurzaam. Productie, verwerking en transport geven een kleine CO2-voetafdruk. Door meer peulvruchten te eten kunnen we makkelijk de vleesconsumptie minderen. Peulvruchten helpen ook bij het behoud van een gezond gewicht en hebben een positief effect op je gezondheid in het algemeen.

Heerlijke recepten

Steeds meer mensen ontdekken de peulvrucht  als gezonde, hippe en bewuste voedingsbron. Terecht, want er kan zo veel meer dan kapucijners met spek of een bruinebonensoep (hoewel die natuurlijk ook niet te versmaden kan zijn). Kijk maar eens op onze receptenpagina.

Bendeleden

Onno Kleyn
Culinair journalist
Yneke Kootstra

Vrienden van de bruine boon

Heb je ook wat met peulvruchten en heb je altijd al bij een bende willen horen? Laat het ons weten, we worden graag vrienden.