Het Grote BonendinerSchuif aan bij een verrassend diner met peulvruchten in de hoofdrol

Het Grote Bonendiner – vrijdag 3 oktober 2014, Amsterdam

Dit jaar staan bonen en peulvruchten centraal bij de Week van de Smaak. Bonen en peulvruchten horen bij ons culinair erfgoed: oorspronkelijk werd in onze omgeving een rijke variatie aan rassen geteeld. De teelt van peulvruchten draagt bij aan de bodemvruchtbaarheid, ze zijn een bron van eiwit en bovendien zijn ze erg lekker.
Reden genoeg om in de Week van de Smaak ‘de boon’ in zijn volle pracht op de kaart te zetten bij het Grote Bonendiner.

Dit Grote Bonendiner wordt geserveerd aan lange aanschuiftafels in het sfeervolle restaurant Le Début in de Amsterdamse vestiging van Hotelschool The Hague. Voor het Grote Bonendiner zullen studenten van de hotelschool een vijfgangen peulvruchtenmenu bedenken, bereiden en serveren.

Tijdens het diner zijn er interessante intermezzo’s met toelichting over de wereld van bonen en peulvruchten, o.a. door de Bruine Bonenbende.

Schermafbeelding 2014-08-12 om 13.58.01Praktisch
Datum: vrijdag 3 oktober 2014
Prijs: 5 gangen diner 29,50 (exclusief drankjes)
Locatie: Hotelschool The Hague, vestiging Amsterdam, Jan Evertsenstraat 171, 1057 BW Amsterdam
Tijdstip: inloop vanaf 18:00 uur, start diner 19:00 uur
Menu: In dit Grote Bonendiner spelen bonen en peulvruchten de hoofdrol en hebben vlees en vis een bijrol. Wil je liever een volledig vegetarische variant van het diner? Dat is ook mogelijk. Geef dit dan duidelijk aan bij je reservering.

Reserveren: telefonisch bij Hotelschool The Hague, vestiging Amsterdam: 020-8512900

Meer informatie: Barbara Hart, 0343-460507, utrecht@weekvandesmaak.nlComments to “Het Grote Bonendiner”


  1. […] dit jaar – o joepie! – de peulvrucht centraal staan. En vrijdag 3 oktober was er Het Grote Bonendiner in Amsterdam. Volledig uitverkocht, en terecht. Het was smullen rond de wereld in bonen die de studenten van de […]

    Reply

Reply