Kasteel Amerongen in de bonen!Dit weekend werd in het door de VN uitgeroepen Bonenjaar de bonenetalage feestelijk geopend op kasteel Amerongen. De simpele boon kreeg allure in de mooie omgeving van het kasteel en door de aandacht vanuit wetenschap, de Slow Food beweging en van een bekende meesterkok.

Dit weekend kon het publiek voor het eerst de bonenetalage bewonderen in de moestuin van kasteel. Bijzondere bonen en erwten, die diepgevroren opgeslagen lagen bij de genenbank in Wageningen kunnen hier nu weer bloeien, oogst geven.

Tijdens de opening rolden de aanwezigen van de ene culinaire verbazing in de andere en werden verwend met bonenbrownies, bonencake en bonenijs. Als hoogtepunt gaf meesterkok Angélique Schmeinck bijzondere bonen nog meer kleur in een eetbaar schilderij met al zijn smaakvrienden. Daarna konden alle aanwezigen proeven van de bonen op hun best!

Het hele seizoen nog is de bonentuin te bezoeken en zijn er rondleidingen op afspraak. Op 1 oktober volgt een tweede feestelijke publieksdag ‘Dop je eigen boontjes’.Reply