Linzen en staartenHieronder een bericht wat binnen kwam bij de Bruine Bonenbende. En dan valt je oog natuurlijk op de linzen. Met of zonder staart, klinkt goed!

Slow Food Open Keuken – maandag 4 maart

Samen creatief culinair aan de slag in een professionele keuken. Geen workshop of training, geen presentatie, maar gewoon lekker bezig zijn met smaak en inspiratie opdoen met elkaar.

Doel? Een gezellige avond waarbij ongetwijfeld iets te leren valt, iets nieuws geproefd wordt en ideeën worden uitgewisseld. Heb je zin om te koken, dan kook je mee. Heb je zin om alleen te praten en te eten, dan praat en eet je mee. We hebben een professionele keuken en een gezellig restaurant geheel tot onze beschikking. Dankzij Grand Café de Glindster kunnen we dit mogelijk maken.
Vanaf 17:30 uur gaat de deur open en beginnen we met de voorbereiding. Per open-keuken bijeenkomst is er een thema, waarvoor de belangrijkste ingrediënten zijn gekocht. Brood en aardappelen zijn ook centraal ingekocht, maar verder ligt er niets. Iedereen die komt kan aanvullend nog ingrediënten meenemen die ze graag rond het thema willen gebruiken. Heb je nog iets aparts liggen thuis, of iets over, kun je dat als verrassing ook inbrengen. Ter plekke zien we wat we ermee kunnen maken; een echt creatief kookproces. Het gaat er niet om een drie- of vier-gangen diner te verzorgen; we zien wel. Drankjes, koffie en wijn nemen we af van het grand café; naast een kleine onkostenvergoeding is dat alles wat ze vragen. We laten de boel achter zoals we het aantroffen; dus schoonmaken hoort er ook bij. En in het restaurantgedeelte kunnen we vervolgens genieten van wat het creatieve proces heeft opgeleverd.

Ten slot is de Slow Food Open Keuken ook een fantastische mogelijkheid om kandidaat-leden mee te nemen. Per lid max. 1 introducé. Dat gaat dan wel om mensen die echt nadenken over meedoen aan SF en dus niet alleen maar voor het mee-eten.

Grand Café de Glindster
Rudolphlaan 2, in De Glind (bij Leusden)
Aanvang 18:00 u
Kosten: 15 euro (excl drankjes)
Inschrijven vóór 24 febr. via Frank@slowfoodutrecht.nl

De Glindster is niet OV-vriendelijk bereikbaar. Als je zonder auto wilt komen, meld je dan toch aan, dan zetten we de vraag uit met wie je mee kunt rijden.

In geval de groep een te kleine omvang heeft, zullen we uitwijken naar de – eveneens tegen onkosten beschikbaar gestelde – kookstudio KOOKOOK bij Marion, in AmersfoortReply