LinzencrackersDe laatstSchermafbeelding 2015-10-06 om 21.24.49e paar weken leest de Bruine Bonenbende op verschillende sites dat je met bonen meer kunt dan chili maken. Dat is natuurlijk een understatement maar wist je dat je met kikkererwtenvocht uit blik prima eiwit kunt vervangen in schuim? Wanneer je het vocht (pekelwater) uit een blikje kikkererwten mengt met een half kopje suiker en dit opklopt, ontstaat er een heerlijk luchtig schuim. Voor in macarons of schuimpjes bijvoorbeeld. En omdat ander bonenvocht ook lijkt te werken worden de eerste experimenten al uitgevoerd. Maar ook Keetsmakelijk maakte pure power choc met banaan, cacao en (amandel)melk en … linzen. Om de veganistische chocomel net wat meer body te geven. En omdat de handlangers van de Bruine Bonenbende overal rondlopen was een doosje linzencrackers uit de VS zo geregeld. Want de zeer informatieve site van Pulse Canada geeft een inspirerende lijst met veel producten met bonen. Er is aan de overkant van de oceaan zelfs vruchtensap met bonen te krijgen.

Het doosje linzencrackers kwam een beetje verkreukeld aan op het hoofdkwartier van de Bruine Bonenbende. Maar voor de smaak maakt dat natuurlijk niet uit. Ondanks de serveersuggestie met humus hebben we ze puur geproefd:”Een duidelijke erwtensmaak.” ..”Geef mij maar Melbatoost.” … “Misschien lekkerder met iets erop.”

Niet overduidelijk positief. Of in ieder geval een beetje wennen. Maar waarom zou je het eigenlijk willen? Allereerst zit er geen tarwe in en is het dus glutenvrij. Er zit in de crackers wel eigeel en zuivel. Verder zit er net wat meer eiwit in. En dat betekent wellicht dat het net iets meer verzadigt. Nou ja. Dat zou kunnen. Maar omdat het niet echt dooreet-crackertjes zijn lijkt me dat niet echt een belangrijke reden. Ze zijn wat harder en minder bros dan creamcrackers. Ze lijken wel een beetje op van die Italiaanse crackertjes. Lekker als je er van houdt. Kortom, de BBB gaat ze niet meteen importeren….

Yneke

 Reply