Na de bonenestafette


En toen was het afgelopen: de #bonenestafette. En zeg eens zelf, we hebben de vaderlandse peulvruchtenmatras aardig opgeschud, met zijn allen, nietwaar? Voor wie dat nog niet gezien had: twitter maar eens op dat #. Maar daarmee is de bonenqueeste nog bepaald niet over. Lizet, Yneke en ik vlinderbloemen gewoon door. Meer lekkers, meer gezonds, meer duurzaams, met nog meer erwten en linzen en kievitsbonen en weet ik veel wat voor verheugends. Zo, dan ga ik vanavond eens kijken of ik cannelloni kan vullen met kool en linzen en blokjes knolselderij. Ik heb nog wat gekookte kastanjes liggen ook. Geen peulvrucht, maar qua samenstelling bijna wel. Want zoals je de pinda niet voor peulvrucht aanziet – vooral vet – is de kastanje nauwelijks een noot – juist trage koolhydraten. Lekker.

 Reply