‘Beansalad in a jar’Nu iedereen weer zo’n beetje begonnen is met school en werk, rijst de vraag bij sommigen wat nu een handige lunch is. Bammetjes in een broodtrommel zijn handig mee te nemen. Maar sinds de low-carb-hype wellicht iets te ouderwets. Wraps zijn een alternatief maar ook niet echt softpaleo. En de kantine bied tegenwoordig vaak wat groens. Maar of je daarvoor in de rij wilt staan?

how+to+build+a+salad+in+a+jar

Daarom wat plaatjes om het je gemakkelijk te maken. Bijna net zo snel klaar als boterhammen kaas. Maar net zo gemakkelijk mee te nemen. En als je het goed aanpakt word de salade alleen maar lekkerder door op kamertemperatuur te komen in je burolade….

Hoe je hem maakt:

1. start met je favoriete dressing

2. leg daarop tomaten of komkommers die vocht kunnen afgeven maar ook lekkerder worden van de dressing.

3. voeg zware items zoals bonen, bosbessen, wortel of bijvoorbeeld noten toe. Bonen zijn niet alleen lekker in de salade maar blijven mooi, voegen wat langzame koolhydraten toe en maken dat de salade langer verzadigt.

4. hierop komen de lichtere onderdelen zoals champignons en broccoli

5. als laatste voeg je bladgroente toe zoals rucola of spinazie.

Yneke

 

image_print


Courgettesoep Floorabella’s winnende Happybite
Courgettesoep
Floorabella’s winnende Happybite

Comments to “‘Beansalad in a jar’”


  1. […] nog geen foto, maar voor inspiratie kun je een kijkje nemen op de website van de Bruine Bonenbende (portfolio/beansalad-in-a-jar). Eet […]

    Reply

Reply