Linzencurry met geitenkaas en geroosterde paprika


blik-gestoomd-linzenRiemke Overal mailde een recept. Klinkt goed en lekker. Hier komt -ie 🙂

Dit recept komt uit een heel oude Allerhande en staat inmiddels niet meer op de website, misschien omdat een ingredient niet meer verkrijgbaar is. Ik maakt het zelf nog steeds, omdat ik het erg lekker vind en omdat ik minder snelle koolhydraten wil eten en daar past dit gerecht goed in. Hier komt -ie.
Voor 2 personen
2 rode paprika’s
2 gedroogde tomaten in olie
olijfolie
1 eetlepel milde currypasta
1 blik linzen
zout, 2 bosuitjes
verse basilicum
150 gr. geitenkaas (of iets minder, is wel een beetje veel)
zwarte peper
rucola

Om de paprika’s te roosteren moet je ze in een op 225 C voorverwarmde oven leggen, of onder de gril en dan regelmatig keren tot het vel zwartgeblakerd is (zo’n 20 minuten). Daarna ongeveer een kwartier laten staan in een afgedekte kom, maar in een plastic zakje werkt ook. Als er maar geen lucht bij komt. Na deze geduldsproeve kun je de velletjes eraf peuteren (als ze en lang genoeg in de oven hebben gelegen, en lang genoeg in het zakje, dan gaat het heel makkelijk). Zaadjes verwijderen en in vieren of achten snijden. Gedroogde tomaten in reepjes snijden.

In de pan de currypasta fruiten in een eetlepel olie. Dan schep je de linzen erdoor, en even later de gedroogde tomaten, wat water en een snufje zout. Lekker warm laten worden (je kunt ook verse linzen nemen en ze dan 25 minuten laten koken, dan wat meer water erbij).

In de tussentijd kun je de bosuitjes, basilicum en geitenkaas snijden. Als de linzencurry gaar/klaar is de bosuitjes en basilicum erdoorscheppen, en dan ziet het er leuk uit als je de curry in het midden van het bord schept, en de rucolablaadjes eromheen met daarbovenop de plakjes kaas en paprika om en om. Beetje peper erover en klaar!

image_print


De lekkerste linzensoep Soep met kikkererwten
De lekkerste linzensoep
Soep met kikkererwten

Reply